IAT ROAD
Transport og logistik af kemi og tørgods
IAT SERVICE CENTER
Tankrensning og containerdepot
IAT TANK TERMINAL
Tanklager for flydende produkter
IAT BASE & ENERGY
Logistik og terminal til energisektoren
IAT AIR & SEA
Søfragt, luftfragt og kurér
IAT AGENCY
Skibsagentur
IAT INTERMODAL
Tankcontainer og logistik

IAT kører ind i fremtiden med ændringer i ledelsen

24. maj 2018

Administrerende direktør siden 2001 Jørgen Ratschau Sørensen fratræder posten og fortsætter i bestyrelsen. Tredje generation i IAT Christian Rølmer Christensen bliver arbejdende bestyrelsesformand.

 

IAT A/S har sat det fremtidige ledelseshold, der skal sikre den fortsatte udvikling af koncernen til at udføre transport- og logistikløsninger for kunderne med vægt på kvalitet, sikkerhed og service.

 

Virksomhedens administrerende direktør siden 2001, Jørgen Ratschau Sørensen, ønsker at bruge de næste år af sit arbejdsliv på blandt andet bestyrelsesarbejde og har i god tid orienteret bestyrelsen om, at han gerne vil frigøres fra posten.

 

Den fremtidige ledelse vil bestå af direktør Kim Straarup, salgsdirektør Carsten Eskildsen, regnskabschef Paul-Erik Jensen og med tredje generation i familien bag IAT, Christian Rølmer Christensen, som arbejdende bestyrelsesformand.

 

Ordholdende og loyal

Ledelsesændringerne vil blive effekturet med virkning fra 1. juli. IAT holder generalforsamling mandag den 28. maj, og ved den lejlighed afløser Christian R. Christensen sin mor, Britta Christensen, på formandsposten. Samtidig får Jørgen R. Sørensen sæde i bestyrelsen. Han vil tillige være knyttet til IAT som konsulent på en igangværende opgave.

 

- Jørgen Ratschau Sørensen har i over 17 år været en ordholdende og loyal chef for vores virksomhed, som han har formået at drive og udvikle i pagt med de grundprincipper, den hviler på. Trods vilkårene i transportbranchen afleverer han en velkonsolideret virksomhed, som vi er overbeviste om, vil spille en betydelig rolle i fremtidens transportbranche. Jeg glæder mig til at, at vi kan gøre brug af Jørgens erfaring og branchekendskab i selskabets bestyrelse og dermed sikre kontinuiteten, siger Christian R. Christensen.    

   

Tid til nye opgaver

Jørgen R. Sørensen, 63 år, kommer oprindelig fra den finansielle sektor og var i Phønix-koncernen, inden han i oktober 1997 kom til IAT som direktionsassistent. 1. januar 2001 blev han øverste chef.

 

- Jeg føler, at tidspunktet for at prøve noget andet er kommet, og jeg er overbevist om, at ledelsen af IAT også i fremtiden vil være i sikre hænder. Min tid som chef har været præget af et tiltagende pres på branchen og konstant fokus på omkostninger for at bevare konkurrencekraften. Lykkeligvis har der også været ressourcer til at udvikle andre dele af forretningen, blandt andet gennem det fulde ejerskab af det offshore-selskab, der nu er kendt som IAT Base & Energy. Vi er kendte for transport af farligt gods, og vi har gennem årene udbygget vores position ved at opbygge ledelses- og kvalitetssystemer, så vi er godt rustet til fremtiden, siger Jørgen R. Sørensen, der foruden IAT beklæder to andre bestyrelsesposter.

 

Tredje generation tager over

På det personlige plan fremhæver Christian R. Christensen den afgående direktørs store støtte, da han mistede sin far, Steen Rølmer Christensen, i 2005. Sidstnævnte overtog i 1974 IAT i et makkerskab med sin far, Hans Christensen, der oprindelig kom til som forretningsfører i 1943. Christian R. Christensen, 38 år, har været i transportbranchen siden 1999 og var ansat i selskaber i flere lande, inden han i 2005 vendte hjem og blev knyttet til den daværende IAT-afdeling i København og indtrådte som medejer af driftsselskabet, Den Gamle Toldbod, Esbjerg A/S.